Aşçılık Eğitimi | En İyi Akademi

Aşçılık Eğitimi

Aşçılık, besinlerin çeşitli yöntemlerle yemeye hazır duruma getirilmesine denir. Ahçılık olarak da bilinir. Aşçılığın en temel yöntemi pişirmedir. Ama “aşçılık” terimi, pişirmenin yanı sıra kurutma, isleme, dondurma ya da salamura gibi başka yöntemleri de kapsar. Aşçı Günlük olarak hazırlanması gereken yiyecekleri, belli bir plan içinde bilgi ve becerisini kullanarak, temizlik kurallarına uygun olarak servise hazır hale getiren kişidir .Aşçılık bir gerekliliktir, ama yalnızca gereklilikten dolayı yapılmaz. Pek çok kişi, gerek evinde yemek pişirirken, gerek bu işi bir meslek olarak yaparken zevk alır. Aşçılık bilgi gerektirdiği gibi, iyi yiyeceği seçme, hazırlama, sunma ve bunlardan tat alma da bir tür sanattır ve bu sanat gastronomi denir.

Eğitimin Amacı;

Aşçılık alanında kendini geliştirmek isteyen ve aşçılık alanında kariyer planı olan adaylara Yemeklerin hazırlanışı sırasında hijjen ve Sanitasyon kurallarına göre gereken yeterliliklerin kazandırılması, Yapılacak yemek için gerekli malzemenin nasıl hazırlanacağı,Yemeği cinsine göre (zeytinyağlı, etli vb.) nasıl pişirilmesi gerektiği vb. Gibi alanla ilgili tüm konulardaki yetkinlik ve becerilerin kazandırılması amacıyla hazırlanmıştır.

Eğitim İçeriği ve Süreci ;

  • Türk Mutfağına Giriş,Aşçılık Tarihçesi,Mutfak Sanatları Eğitimi
  • Hijyen, Sanitasyon ve Bakteriyoloji
  • Sağlık,ve İş Güvenliği Eğitimi
  • İSO 22000 Eğitimi
  • Yangın Eğitimi
  • İlk Yardım
  • Beslenme ve Gıda Teknolojisi
  • Depolama
  • Yeni Sunum Teknikleri
  • Maliyet Hesaplama
  • Yeni Teknolojiler
  • Türk Mutfağının Dünya Mutfaklarına Etkileri
  • Modern Soslar, Detayları ve Uygulamaları
  • Temel Soslar ve Uygulamaları
  • Kahverengi, Beyaz, Tereyağlı Domates Sosu
  • Tereyağlı, Arpacık Soğanlı ve Kremalı Sos
  • Portakallı Limonlu Sos
  • Kırmızı Şaraplı Kahverengi Et Sosu
  • Kırmızı Şarap, Soğan, Maydanoz, Kekik ve Tereyağlı Sos
  • Tereyağlı Beyaz Sos
  • Şarküteri Ürünleri İle Yapılan Sos
  • Mantar, Kekik ve Kırmızı Şaraplı Sos
  • Av Eti Sosu
  • Beyaz Balık Sosu
  • Beyaz Şarap ve Kremalı Balık Sosu
  • Biber Sosu
  • Frenk Üzümü Sosu
  • Soğan, Sirke ve Baharatlı Kahverengi sos
  • Beyaz Şarap ve Mantarlı Sos
  • Fransız Usulü Yumurtalı Tatlı Sos
  • Domates Püreli Sıcak Emilsüyon
  • Yumurta Sarısı, Sirke, Tereyağı ve Et Sulu Sos
  • Portakal Soslu Sıcak Emilsüyon
  • Nane Soslu Sıcak Emilsüyon
  • Lezzet Verici Terbiye Sosları
  • Berrak Et Suyu
  • Meyve/Sebze Püresi
  • Karışık Süzme Lezzet Baharatı
  • Çeşnili Tereyağları
  • Balıkların Temizlenmeleri, Porsiyonlanmaları, Farklı Pişirme Teknikleri ve Uygulamaları
  • Sıcak Balık Salatasının Hazırlanması
  • Bütün balığın pullarının ve içinin temizlenmesi
  • İstiridye çorbası
  • Salsa soslu balık
  • Fındıklı ve Akdeniz yeşillikli balık
  • Somon balığı filetosu
  • Soslu yengeç
  • Sarımsaklı tereyağı ile kızartılmış kabuklu deniz ürünleri
  • Deniz ürünlü kiş (Quiche)
  • Etlerin Temizlenmeleri, Porsiyonlanmaları, Farklı Pişirme Teknikleri ve Uygulamaları
  • Biftek Asma
  • Biftek Kesimi
  • Et Parçalarına Göre Pişirme Teknikleri
  • Pişirme Süreleri
  • Hamurlu Dana Fileto
  • Haşlanmış Tranş
  • Amerikan Usulü Kesim Biftek (Sirloin Steak)
  • Kemikli Bonfile ve Konttofile
  • Bonfile
  • Sokum
  • Börek Hamurlu Etli Yemek
  • İngiliz Usulü Etli ve Böbrekli Üstü Kapalı Tart
  • İrlanda Usulü Kıymalı Patates Püreli Yemek
  • Kuzu Eti Kesimleri
  • Kuzu Etine Göre Pişirme Teknikleri
  • Kümes Hayvanlarının Temizlenmeleri, Porsiyonlanmaları, Farklı Pişirme Teknikleri ve Uygulamaları
  • Pişirilecek Her Ürünün Yapısına Göre Uygun Zamanlarda Pişirilmesi
  • Pastırma, Gömlek Gibi Malzemelerle Kaplanarak, Sararak Pişirme (Barding)
  • Kemiksiz Bıldırcın
  • Şaraplı Horoz Yemeği (Coq au Vin, Kok a van)
  • Kısık Ateşte Su İçinde Tavuk Pişirme
  • Profiterol Hamurlu Peynirli Tavuk
  • Kiev Usulü Tavuk (Kievski)
  • Kuzey Hint Usulü Tavuk
  • Hint Usulü Körili Tavuk
  • Sri Lanka Usulü Tavuk
  • Anason Soslu Piliç
  • Ördek Göğsü
  • Salamura Ördek
  • Fırında Tüm Ördek
  • Sebzeler, Farklı Pişirilme Teknikleri ve Uygulamaları
  • Sufle Tekniği Çalışmaları
  • 2 Kez Pişirilmiş Sufle
  • Sebzeli Kiş (Sebze ve Krema İle Hazırlanmış Tart)
  • Sebzeli Puding
  • Sebzeli Gujer Profiterol ( Dökme Hamuru İle Kaplanıp Kızartılmış Sebzeler)
  • Limon, Baharat ve Otlu Karışımlı Sebze
  • Izgara Sebze Mezesi
  • Kırmızı Lahana Püresi
  • Sebze Yahnisi
  • Ispanaklı Hint Mecveri
  • Soğanlı Hint Mücveri
  • Fesleğen Soslu Unlu Patates Bezesi
  • Hamur işi yemeklerinin yapımı ve sunumu
  • Açık Büfe Hazırlama
  • Diğer Geleneksel Türk Yemeklerinin Hazırlanışı ve Sunumu

Eğitim 2 ay uzaktan eğitim ile tamamlayacağınız bir eğitimdir. 4K çevrimdışı ders videoları ve eğitim dokümanları üzerinden eğitimi interaktif olarak tamamlayabilirsiniz. Eğitim içeriklerine ömür boyu erişim söz konusudur. Eğitim sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan katılımcılar E-devlette sorgulanabilen üniversite onaylı ve uluslararası akredite ICC-WORLD onaylı AşçılıknEğitimi sertifikalarını almaya hak kazanacaktır.

 

Sizin için de yemek yapmak bir tutkuysa ve bu alanda kendinizi geliştirip, işi profesyonellerinden öğrenmek istiyorsanız hemen ilk adımı En İyi Akademi’nin Aşçılık  Eğitimi’ne başlayarak atın !

HEMEN BAŞVUR 

Varsa Mesajınız

 

Türk Mutfağına Giriş

Aşçılık Tarihçesi

Mutfak Sanatları Eğitimi Hijyen Sanitasyon ve Bakteriyoloji Sağlık Eğitimi

İş Güvenliği Eğitimi

İSO 22000 Eğitimi

Yangın Eğitimi

İlk Yardım Beslenme ve Gıda Teknolojisi Eğitimi

Depolama Eğitimi

Yeni Sunum Teknikleri

Maliyet Hesaplama

Yeni Teknolojiler

Türk Mutfağının Dünya Mutfaklarına Etkileri

Modern Soslar ve Uygulamaları

Temel Soslar ve Uygulamaları

Kekik ve Tereyağlı Sos Tereyağlı Beyaz Sos Şarküteri Ürünleri İle Yapılan Sos Mantar

Kırmızı Şaraplı Kahverengi Et Sosu

Av Eti Sosu

Beyaz Balık Sosu

Beyaz Şarap ve Kremalı Balık Sosu

Biber Sosu Frenk Üzümü Sosu

Balıkların Temizlenmeleri

porsiyonlanmaları ve farklı pişirme teknikleri

Porsiyonlanmaları

FarkBiftek Asma Biftek Kesimi Et Parçalarına Göre Pişirme Teknikleri Pişirme Süreleri Hamurlu Dana Fileto Haşlanmış Tranş Amerikan Usulü Kesim Biftek (Sirloin Steak) Kemikli Bonfile ve Konttofile Bonfile Sokum Börek Hamurlu Etli Yemek İngiliz Usulü Etli ve Böbrekli Üstü Kapalı Tart İrlanda Usulü Kıymalı Patates Püreli Yemek Kuzu Eti Kesimleri Kuzu Etine Göre Pişirme Teknikleri Kümes Hayvanlarının Temizlenmeleri

Sararak Pişirme (Barding) Kemiksiz Bıldırcın Şaraplı Horoz Yemeği

Kısık Ateşte Su İçinde Tavuk Pişirme Profiterol Hamurlu Peynirli Tavuk Kiev Usulü Tavuk (Kievski) Kuzey Hint Usulü Tavuk Hint Usulü Körili Tavuk Sri Lanka Usulü Tavuk Anason Soslu Piliç Ördek Göğsü Salamura Ördek Fırında Tüm Ördek Sebzeler

Farklı Pişirilme Teknikleri ve Uygulamaları Sufle Tekniği Çalışmaları 2 Kez Pişirilmiş Sufle Sebzeli Kiş (Sebze ve Krema İle Hazırlanmış Tart) Sebzeli Puding Sebzeli Gujer Profiterol ( Dökme Hamuru İle Kaplanıp Kızartılmış Sebzeler) Limon

Baharat ve Otlu Karışımlı Sebze Izgara Sebze Mezesi Kırmızı Lahana Püresi Sebze Yahnisi Ispanaklı Hint Mecveri Soğanlı Hint Mücveri Fesleğen Soslu Unlu Patates Bezesi Hamur işi yemeklerinin yapımı ve sunumu Açık Büfe Hazırlama Diğer Geleneksel Türk Yemeklerinin Hazırlanışı ve Sunumu

İlkokul mezunu olmak ve 13 yaşını doldurmuş olmak eğitime katılmak için yeterlidir.
Gemi,kafe,yat ve restaurantlarda,otellerde ve restaurantlarda çalışabilirsiniz.

En İyi Akademi'den alacağınız eğitimler sonucunda verilecek olan sertifikalar , sınav sonucunda verilmektedir. Sınavlarımız online ve test formatında yapılmaktadır. 5 Kez sınav giriş hakkınız bulunmaktadır. Başarı puanı 100 Üzerinden 50 puandır. Sertifikalar tüm dünyada geçerlidir. Sertifikalarınızı isteğe bağlı olarak üniversite onaylı E-devlette kayıtlı olarak veya ICCW onaylı uluslararası geçerli olarak alabilirsiniz. Kamuda , özel sektörde ve yurt dışında kullanabileceğiniz sertifikalar kariyerinizde yükselmenize ve iş bulma sürecinizi hızlandırmanıza katkıda bulunacaktır.


İlk yorumu yazan olun.

Lütfen giriş yapıp yorum ekleyin